Muffins.

Jag, mamma och Jannika har börjat baka inför morgondagens kalas (jag har dock en liten paus nu). Vi har lyckats laga felfria blåbärsmuffins, rabarbermuffins och parisierbullar. För er som inte vet är vi inte sådär hemskt husliga i denna familj, men när vi väl sätter igång så gör vi det för fulla muggar. Och med varsitt vinglas i handen. Så bakar man hemma hos Johanssons!


Midsommaren 2010.


Finland's next top model som typ.

Soliga dagar.

Det är förstås värsta värmeböljan nu när jag har kvällstur. Men jag hinner i varje fall njuta av lite morgonsol samt varma kvällar. Idag har jag och Sabina varit ut på promenad med Emma och så har vi haft picnic på vår terrass. Hemskt mysigt tycker jag. Och i morgon fyller ju fröken år, så grattis i förskott till dig fina Sabina! Och i övermorgon fyller både Jannika och Bina år, så grattis till er också kära ni! Det är en himla massa tårta som jag kommer att äta under den närmaste tiden.


Sabina och Matilda i solskenet.



Och lilla Ems.

Efter midsommarhelgen.

Midsommarfirandet var kul! Bastubadas, middag och kubbmästerskap stod som vanligt på agendan. I år var vi runt 20 personer som firade midsommaren i Lemnäs, både ungdomar och vuxna- bland dessa även en hel del nykomlingar. Tyvärr har jag inga bilder från veckoslutet, men ska försöka be snällt av Ika eller Ida ifall jag kanske kan få lite bilder av dem. Dock var lördagen lite dramatisk, då min kära sambo lyckades få en rejäl muskelsträckning i ena axeln. Så det blev en färd till sjukhuset på söndagmorgon. Men nu verkar han lyckligtvis må bättre! Hoppas ni alla kära läsare hade en fin midsommar.


Kvällsinlägg.

Har tillbringat kvällen på hamnterrassen och nere vid bryggorna med Emilia. Den här tiden på året är det inte så tokigt att bo i Ekenäs. Imorgon blir det Kimitoskogarna för traditionellt midsommarfiras. Love it! Men nu sängdags, det är tidig väckning imorgon.


Skulle ha laddat upp en fin bild från kvällen, om inte datorn skulle vara så himla slö.





Dramatisk natt.

Inatt sovde jag i soffan i TVrummet (under öppet fönster), eftersom jag hade så varmt. Någongång efter tre vaknar jag av ett konstigt ljud. Jag märker genast en liten svart fågel som hysteriskt flyger hit och dit och försöker ta sig ut genom fönstret. När krabaten flaxar iväg mot nedrevåningen väcker jag Chriso och säger att vi måste få ut fågeln, innan Emma märker den och blir tokig. Får dock inte upp den yrvakne Chriso, utan hasar själv iväg för att försöka rädda fågeln. Påväg ner för trappan ser jag den, en liten svart och luden sak som ligger helt stilla. Jag antar att den har dött av alla smällar, och hämtar lite papper för att plocka upp den. När jag kommer närmare inser jag dock till min stora fasa att det inte alls är en harmlös liten fågelunge, utan en fladdermus. Och precis i det ögonblicket flaxar den till lite, och jag kastar pappret på den och springer ner och skriker för full hals att vi har en fladdermus i vårt hus! Då blir det liv i både Jannika och Chriso, och dom försöker försiktigt plocka upp fladdermusen med pappret. Då blir det även full fart på fladdermusen och den flyger iväg, rakt förbi mig, vilket resulterar i att jag skräckslaget springer in på WCn.  Efter mycket sökande, är fladdermusen still nowhere to be found. Men när jag kom hem från jobbet idag fick jag veta att de hade hittat den svarta saken bakom en gardin och fått ut den. Tack gode gud säger jag. Jag har aldrig tidigare stött på en fladdermus, men jag är tydligen hemskt rädd för dem. Det kunde jag banne mig konstatera igår.

Vardag igen.

Veckoslutet har flugit förbi i ett nafs. På fredagkväll anlände mina efterlängtade gäster. Då blev det cruise genom staden och även Prisses franskisar för vissa. På lördag var det dags för Popkalaset. Det samlades en hel flock med vänner här på Linneavägen. Vi förfestade en stund innan det bar iväg mot Bossanowa. Där fattade jag lite nytt tycke för Salem al Fakir samt blev ännu mer förälskad i Eriks rockiga röst. Han gjorde verkligen en grymt bra show- speciellt när han sjöng 18 and life och Higher (mina favvolåtar). Vissa fick ju även en autograf och en kram av killen. Jag är fortfarande lite avis på min syster!

Ett stort tack till alla som var med och gjorde denna helg! Och mina små gröna- jag saknar er redan!

Fullt hus på Linneavägen.

Det kommer det att vara det här veckoslutet! Sammanlagt kommer vi att vara 12 stycken här. Sitter just nu och väntar på att mina kära socionomer från Närpes ska anlända. Imorgon ska jag först jobba från 9-14.30 och sedan blir det Popkalaset för fulla muggar. Jag får se ERIK GRÖNWALL imorgon! Hoppas även lite i smyg på att han ska dyka upp på caféet imorgon. Man kan ju alltid drömma.

Ha ett super veckoslut allihopa! Kanske vi syns vid Bossanowa imorgon.




Ses imorgon Erkki!

Tisdag.

Kom just hem från jobbet, och möttes av pizzadoft genast då jag steg in i hallen. Min kära syster och Ika håller på att kocka ihop hemlagade pizzor åt oss. Vi ska även ta oss ett glas tisdagsvin. (Minns du Alexandra när vi drack tisdagsvin och te, haha). Mamma och pappa har ju flygit iväg till Grekland, så vi ska ta hand om oss själva denna vecka.

Efter maten skall jag träffa flickorna. Vi hade tänkt slå oss ned på hamnterrassen, men tyvärr är det inte riktigt terrassväder idag. Så det blir väl kanske bara lite chill här hemma hos oss! Man måste ju liva upp en annars så trist vardag eller hur.

Jannika och Ika gästbloggar:


Idag har vi besökt Duran Duran Daa på hennes jobb, det var synnerligen trevligt. Duran betjänade oss och nu är det ombytta roller. Vi har åstadkommit en pizza som fortfarande är fem-före-färdig. Blir den aldrig klar? Jannika är hungrig. Hur ska detta sluta?






SE!

Jag nappade åt mig en Popkalasetbroschyr idag på jobbet. Den viktigaste artisten spelar kl. 21.55. Nu vet ni det!


Jag tycker om bilder med stenar på.



Marley & me.

Igår såg jag för första gången filmen 'Marley and me'. En mycket söt och gullig film, men jag måste varna alla hundägare. Jag storgrät i slutet då Marley blev gammal-kunde bara tänka på vår Emma. Hon får inte bli gammal! Jag grät t.o.m. mera än vad jag gjorde då jag såg 'P.S I love you'. Men ett fint slut var det ändå, och filmen säger mycket om Emma och alla andra underbara vovsingar. Här är slutcitatet:

"A dog has no use for fancy cars or big homes or designer clothes. Status symbol means nothing to them. A waterlogged stick will do just fine. A dog judges others not by their color or creed or class but by who they are inside. A dog doesn't care if you are rich or poor, educated or illiterate, clever or dull. Give him your heart and he will give you his. It was really quite simple, and yet we humans, so much wiser and more sophisticated, have always had trouble figuring out what really counts and what does not."



Minisemester.

Nu har jag officiellt sommarlov. Finskatenten är skriven och den gick väl helt okej skulle jag tro. Läraren kommer dock att få sig ett gott skratt när hon läser min lilla saga om Maja och Matti, men den bjuder jag på. Efter tenten blev det lite kubbspelas med några Vasabor. Sedan begav jag, Emilia (från Ingå) och Robin oss mot staden. Jag och Emilia tvingade Robin att köpa en popkalasetbiljett! Sedan var vi också på en liten shoppingrunda. Försökte hitta en fin skjorta åt Robin, men utan resultat. Han var inte en särskilt kul shoppingbuddie. Själv hittade jag dock två toppar. Efter en viss tvekan bestämde jag mig för att köpa båda två. Jag är ju ändå en hårt arbetande kvinna nuförtiden.

Lite paus har jag ju ändå från sommarjobbet just nu. Är ledig ännu imorgon, så då blir det att köra iväg till Larsmo för lite skärgårdsliv. På söndag blir det destination Ekenäs igen. Jag har en fullspäckad vecka framför mig! Skall umgås lite med mina närmaste arbetskamrater samt hänga på hamnterassen med några av mina Ekenäsbor. Och på veckoslutet är det popkalas för hela slanten! Då får jag finfina gäster till Linneavägen. Så ser planerna ut!

sommarlovsvardag

De senaste dagarna har alarmet gått igång 06.00. Då har en trött Matilda släpat sig från sängen och cyklat till caféet. Dock älskar jag morgonturerna. Det går så snabbt då! Och alltid lika mysigt att ta sig en kopp morgonte eller kaffe med en arbetskamrat i väntan på kunderna. Igår hade jag även fint besök. Sabina och Emilia kom hit till Linneavägen för lite Sex and the City-tittas och skvaller. Alltid lika roligt! Och snart är ju Emilie och Alexandra tillbaka i sommarstaden. Hoppas på många kvällar med hela flickbunten då! (Förresten Emmi, jag träffade din pappa och Wilma idag påväg till jobbet, hihi).


en färsk sommarbild

Imorgon tar jag tåget till Vasa. Men nu skall jag ut på en traditionell promenad i kvarteren med Emilia!

Förlåt.

Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men här kommer nu ett sprillans nytt inlägg!
På lördagen jobbade jag från 7-14.30 och efter det var det att snabbt göra sig klar för Idas studentfest. Där fick vi champagne och tårta och socialiserade en stund. Jag och Jannika märkte dock att vi är hemskt lost när det gäller 'vett och etikett'. Vi visste inte om man bara skulle skaka hand med dem man inte kände eller med alla. Nåja det löste sig. Mest satt nog jag, Jannika, Svaije, John, Hanni och Robin i ett bord och socialiserade med varandra.
Sedan körde vi mot Lemnäs. Chriso kom också dit med sin nya bil. I Lemnäs var det som vanligt lugnt, skönt och härligt!

Idag har jag jobbat igen. Har haft en "det är en sådan dag idag"- då allt går fel. Har tappat saker och varit allmänt råddig. Men bra att man har arbetskompisar som uppskattar sånt. Det har varit en himla rolig arbetsdag tack vare mitt flummiga humör.

NU ska jag, Jannika och Ika se på några avsnitt Sex and the City! Hoppas det här duger för tillfället. Ha det bra!


Dagarna flyter på.

Har två arbetsdagar undan. Det har varit ganska lugnt och skönt på caféet, sommarruschen har inte kommit igång ännu. Men jag tänker nog passa på och njuta av att bara stå och inte ha någonting att göra, för snart smäller det.
Jag har även fått laga några smörgåsar denna vecka, fastän det är kvällstur. Jag gillar verkligen att laga smörgåsar! Man får stå lite i sin egen värld och fixa. Och det är roligt att laga smörgåsarna riktigt fina, så att kunden ser vad allt det är i dem och så. Så är det faktiskt. Har även lagat en cappuchino helt på egen hand med den nya maskinen. Det var också roligt! Man skall uppskatta dessa små saker i livet eller hur.

Planerna för de närmaste dagarna är främst att umgås med fina Emilia! Ikväll skall vi inviga hamnterassen och imorgon får vi äntligen se Sex and the City 2:an! Det var tydligen slutsålt tills idag. På lördag blir det jobb och efter det studentfest- det är kära Ida som skall få mössan! Sen bär det även av till Lemnäs och så kommer min Chriso ner. Det gillar jag!


Sömntutor.

Igår kom jag och Jannika överens om att Jannika skulle väcka mig kl. 9.00 med en kopp kaffe. (Såsom jag har gjort några gånger åt henne). Jag vaknade (av mig själv) 10 före 9 och låg och väntade på att Jannika skulle vakna. Efter en stund hörde jag några små tassande steg utanför min dörr, så jag steg upp. Jannika såg lite yrvaken ut, och inget kaffe var ännu kokat. Så jag sa "Medan jag far i duschen kan du ju koka kaffe". När jag kommer ut ur duschen, redo för lite koffein, hittar jag Svaije, Jannika och Emma såhär:


Hihi, lite söta är de ju.



RSS 2.0